تاثیر کش صفحات در سئو سایت
کش صفحات (Page cache) ابزاری مفید برای افزایش سرعت سایت است و اهمیت استفاده از آن در بهبود سئو غیرقابل انکار است. سرعت لود شدن هر صفحه یکی از تاثیرگذارترین فاکتورهای رتبهبندی صفحات در موتورهای جستجو است. اهمیت این موضوع زمانی بیشتر میشود که کاربران سرعت اینترنت بالایی ندارند و میخواهند از صفحات وبسایت شما دیدن کنند.
کش صفحات چیست؟ چه اهمیتی دارد؟ چگونه میتوانید این قسمت را به وبسایت خود اضافه کنید؟با بررسی سادهای میتوان متوجه شد که وبسایت شما از این قابلیت مهم بهره میبرد یا خیر! در ادامه به بررسی تمامی این سوالات میپردازیم تا با استفاده از آنها بهبود سئو وبسایت خود را افزایش دهید.
کش صفحات چیست؟
کش صفحات یک نسخه پشتیبان از HTML و محتوای صفحهای است که در زمان مراجعه کاربر به آن صفحه در سرور اصلی یا مرورگر کاربر ذخیره میشود، تا در مراجعات بعدی همان کاربر یا کاربران جدید با سرعت بیشتری به آنها نمایش داده شود.
همانطور که در بالا گفته شد، دو نوع کش صفحه وجود دارد:
– کش صفحهای که در سرور اصلی ذخیره میشود. با استفاده از این قابلیت سرور به جای اینکه درخواستهای ارسالی شده به سمت خود را هر بار به طور کامل بررسی کند، نتایج یک درخواست را در خود ذخیره کرده و با مراجعه کاربران جدید نتایج ذخیره شده را به آنها نشان میدهد که این کار باعث افزایش سرعت لود شدن صفحه میشود.
برای بررسی سرعت لود شدن صفحات میتوان از سایت gtmetrix به صورت رایگان استفاده کنید.
– کش صفحات که در مرورگر کاربر ذخیر میشود. با یک بار مراجعه به یه صفحه توسط کاربر، مرورگر تمامی اطلاعات آن صفحه را مانند: فونت، جاوا اسکریپتها ( JavaScript) و… را ذخیره میکند. در نتیجه در صورت مراجعه مجدد صفحه با سرعت بالاتری برای شما باز خواهد شد زیرا مرورگر نیازی به ذخیره مجدد تمامی بخشها ندارد.
نحوه مشاهده کش صفحات
برای این بررسی کش صفحات دو روش اصلی وجود دارد:
– از کادر جستجو موتورهای جستجو مانند گوگل آدرس وبسایت و صفحه مورد نظر خود را سرچ کنید. در لیست نشان داده شده صفحه مورد نظر خود را پیدا کنید. در کنار آدرس، مثلث رو به پایین مشاهده میکنید روی آن کلیک کرده و گزینه «Cached» را انتخاب کنید.
– اول آدرس URL، سایت مورد نظرکلمه «Cache» قرار دهید و آن را جستجو کنید. به عنوان مثال : cache:http://www.salesdemy.ir/
نکته قابل توجه در مورد کش صفحات این است که، کش بخشی از وبسایت است که با HTML نوشته شده است. البته جاوا اسکریپتها را ذخیر نمیکند. جان مولر، تحلیلگر و وب مستر در گوگل، در توییتر خود در مورد این موضوع اظهار دارد که: « در صورت استفاده از تگ iframe در HTML مرورگرهای توانایی نشان دادن کش را دارند. البته تگ x-frame راهی برای جلوگیر از این کار در مرورگرهای جدید است»
محتوای جاوا اسکریپت به طور معمول از حافظه پنهان قابل دسترسی نیست، اما این بدان معنا نیست که آن صفحه ایندکس نشده است. برای بررسی بهتر صفحات وبسایت خود که توسط رباتهای گوگل بررسی شدهاند از ابزار Render در Google Search Console استفاده کنید.
چه زمانی از کش صفحات در وبسایت خود استفاده کنیم؟
۱-اگر یک صفحه از وبسات داری سرعت لود شدن پایین یا آن صفحه دچار مشکل باشد.
اگر بخواهید از اطلاعات یک وبسایت استفاده کنید، اما آن صفحه مشکل داشته باشد یا سرعت اینترنت به قدری پایین باشد که آن صفحه را به کندی باز کند، بهترین راه استفاده از کش صفحه است. البته ممکن است محتوایی که کش صفحات نشان میدهد کاملا به روز نباشد زیرا این صفحه اخرین محتوایی را که رباتهای گوگل مورد بررسی قرار دادهاند را نشان میدهد.
۲- برای بررسی یک صفحه خاص که توسط رباتهای گوگل (Googlebots) مورد بررسی قرار گرفته است.
اگر بخواهید آخرین دفعهای که رباتهای گوگل از یک صفحه خاص بازدید کرده است را بدانید، اما به اطلاعات مربوط به سرور دسترسی ندارید، میتوانید با بررسی نسخه کش صفحات، آخرین بازدید صفحهها را ببینید.
دیدن آخرین باری که صفحه با موفقیت توسط یک ربات بررسی شده است می تواند بسیار مفید باشد زیرا اگر تغییراتی در صفحه ایجاد کردهاید و این کار باعث مشکل در عدم پاسخگویی به صفحه شده است باید، باید مجدد مورد بررسی قرار گیرد.
۳-نیاز به بررسی نحوه ایندکس آنلاین ویسایت باشد.
شاید کنجکاو باشید که ببینید وب سایت شما به صورت آنلاین ایندکس شده است یا خیر. اگر این کش صفحات نباشد، چند دلیل بالقوه وجود دارد، ابتدا باید بررسی کنید که هیچ مشخصه content = “noarchive” در کد منبع صفحه وجود ندارد.
اگر صفحه ایندکس نشود یا از بررسی توسط رباتهای گوگل جلوگیری کند، کش صفحه ذخیره نمی شود. درضمن، اگر صفحهای جدید باشد، ممکن است زمان نیاز داشته باشد تا کش صفحه آن دردسترس قرار گیرد.
اگر صفحه قابلیت کش نداشته باشد، همچنان به صورت آنلاین قابل مشاهده است. اما اگر می خواهید بینندگان سایت شما این امکان را داشته باشند که در صورت کند بودن یا عدم پاسخگویی سایت شما، آن را از نسخه کش صفحات مشاهده کنند، ممکن است نیاز به تغییرات در بخش کدنویسی وبسایت خود داشته باشید.
چگونه کش صفحات را به سایت خود اضافه کنیم؟
۱- کدنویسی
بهترین روش برای اضافه کردن قابلیت کش صفحه به وبسایت کدنویسی اصولی است. به عنوان مثال کدنویسی در محیط ورودپرس باید از این موضوع اطلاع داشته باشید که ورودپرس تمامی متا دادهها را در یک پست بررسی میکند. پس بهتر است ۵۰ فراخوان کد () get_post_meta استفاده شود.
در ضمن میتوان از « transients » برای بخشهایی که در طول زمان مثل سربرگها یا پاورقیها که تغییر نمیکنند، استفاده کنید.
۲- افزونههای وردپرس
ورودپرس همواره در حال ارائه روشهایی برای سادهسازی از نگهداری و بهبود سئو ویسایتها است. درنتیجه در مورد این موضوع نیز با ارائه افزونههایی برای کش صفحات مانند WP Rocket ,W3 Total Cache و WP Super Cache.،شما را در بهبود سرعت صفحات خود و سئو وبسایت کمک خواهد کرد.
اشتراک گذاری این مطلب در :
دیدگاهتان را بنویسید