رمزارزها، آینده معاملات (بررسی تاثیر روابط عمومی بر بازار رمزارزها)

پابلیکا / اخبار و رویدادها / رمزارزها، آینده معاملات (بررسی تاثیر روابط عمومی بر بازار رمزارزها)
تاریخ آخرین به روز رسانی: ۰۴ آذر ۱۴۰۲
زمان تقریبی مطالعه : 3 دقیقه
راهکارهای روابط عمومی

امروزه کمتر کسی پیدا می شود که اسم انواع مختلفی از رمزارزها را نشنیده باشد. با توجه به روند اقتصادی جوامع محتلف دنیا و همچنین سقوط بازار بورس بسیاری از مردم به سرمایه گذاری در این بازار روی آوردند. مطابق نظر بسیاری از کارشناسان فعال در این حوزه، روند ورود سرمایه بسیاری از مردم ناشی از تاثیرات کمپین های روابط عمومی، اخبار و حواشی ناشی از بازار رمزارزها بوده است. در این مقاله قصد داریم تا روند پیشرفت بازار رمزارزها و تاثیرات آن بر مجاب کردن مردم برای سرمایه گذاری در این بازار را از دید روابط عمومی مورد مطالعه قرار دهیم.

تاریخچه رمزارزها

برای درک بهتر قدرت ابزار روابط عمومی در تاثیر گذاری بر مردم ابتدا باید با مفهوم رمزارزها و نکات کلیدی آن بیشتر آشنا شویم. برای تعریف رمزارزها می توانیم اینگونه توضیح دهیم که رمز ارز‌ها از پروتکل های رمزگرافیکی و یا کد‌های فوق‌العاده پیچیده برای رمز‌گذاری اطلاعات حساس و انتقال آن‌ها استفاده می‌کنند تا معاملات امنی را فراهم کنند. توسعه‌دهندگان رمز‌ ارزها این پروتکل‌‌ها را بر پایه اصول پیچیده ریاضیات و مهندسی کامپیوتر بنا کرده‌اند که آن‌ها را غیرقابل نفوذ می‌کند. این پروتکل‌ها همچنین هویت افراد استفاده کننده از رمز‌ ارز‌ها را مخفی نگه می‌دارد و ردیابی و پیدا کردن آن‌ها را برای هر کسی و هر دولتی دشوار می‌کند.
اما سوال اصلی این است که توسعه دهندگان رمزارزها، چگونه توانستند مردم را به استفاده از آن ها متقاعد کنند؟

راهکارهای روابط عمومی:

یکی از ویژگی های عمومی که در توسعه دهنگان رمزارزها همیشه مشهود بوده است، آشنایی این افراد با ابزارهای روابط عمومی و قدرت روابط عمومی بر مردم و دولت ها بوده است. برای تشریح مواردی که تقریباً در بین تمام رمزارزها مشترک بوده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:

• ارتباط پیوسته با مخاطبان

بر خلاف تکنولوژی هایی که تا قبل از رمزارزها مورد استفاده قرار می گرفت، رمزارزها در حالی به معرفی عموم رسیدند که همچنان در حال تکامل است. همین نکته باعث شده است بیشتر اخبار پیرامون این موضوع، از طریق مجاری غیر رسمی مثل شبکه های اجماعی (تویتتر، اینستاگرام و …) بدست می آید. به همین دلیل از اولین روزهای توسعه رمزارزها، در سال ۲۰۰۹، تا امروز تقریباً هر روز خبری از رمزارزها در لیست اخبار در سراسر جهان بوده است.
شنیده شدن هرروز اخباری پیرامون رمزارزها به مدت تقریباً‌ ۱۱ سال، به صورت ناخودآگاه نظر بسیاری از مردم را به سمت این بازار جلب کرده است.

• وسعت انتشار اخبار

یکی از مواردی که بیشترین تاثیر را بر مردم داشت، وسعت در بازتاب انتشار اخبار پیرامون رمزارزها از کانال های مختلف بود. وسعت بازتاب اخبار پیرامون این حوزه به قدری است که به مطابق مقاله منتشر شده در Knoema عنوان مثال در سال ۲۰۱۷ هنگامی که بیت کوین یک جهش بزرگ قیمتی از ۸ هزار دلار به ۱۹.۵ هزار دلار داشت،‌ تقریباً در تمامی شبکه های اجتماعی، رسانه های خبری آنلاین و رسانه های ملی اخبار آن به گوش می رسید. بسیار از مردم تحت تاثیر این اخبار و جهش قیمت مهندسی شده رمزارزها،‌ به این حوزه ورود کردند.

راهکارهای روابط عمومی
این وسعت در انتشار اخبار حوزه رمزارزها بگونه ای ایست که فقط در شبکه اجتماعی توییتر بیش از ۱.۵ میلیون توییت با هشتگ Cryptocurrency می¬توان یافت. لازم به توضیح است که هر کدام از رمزارزها اخبار مربوط به خود را داشته و همچنین به زبان های دیگر نیز اخبار این حوزه مطرح می شود.

راهکارهای روابط عمومی

• استفاده از اینفلوئنسرها (Influencer) در شبکه¬های اجتماعی

از دیگر عوامل هجوم مردمبه بازار رمزارزها، تبلیغ گسترده اینفلوئنسرها در شبکه های اجتماعی بوده است. بسیاری از شخصیت ها مطرح در سطح جهان اقدام بازنشر و واکنش نشان دادن به اخبار بازار رمزارزها کردند. همین موضوع باعث تاثیر بسیار زیادی بر دنبال کننده های این اشخاص گذاشت. به عنوان مثال ایلان ماسک، یکی از جنجالی ترین چهره ها در این زمینه بود که علاوه بر توسعه یک رمزارز جدید،‌ رمزارزها را به عنوان ارز قابل معامله در شرکت تسلا قبول کرد. این نکته با بازخوردهای بسیاری روبرو شد که از نتایج آن می¬توان جهش قیمت رمزارزها اشاره کرد.

نتیجه گیری:

مطابق آنچه در بالا اشاره شد، بازار رمزارزها بسیار به اخبار پیرامون این حوزه و اینفلوئنسرهای فعال در زمینه رمزارزها وابسته است. به عنوان مثال هنگامی که اخبار مربوط به دستگیری سینا استوری، مدیر عامل صرافی کریپتولند و بنیانگذار توکن بریج، در شبکه های اجنماعی و دیگر رسانه ها منتشر شد، شمار زیادی از رمزارزها مخصوصاً توکن BRG به شدت با افت سهام و ارزش روبرو شدند به گونه ای که توکن BRG کاهش قیمت ۸۳% را تجربه کرد و بسیاری از سرمایه گذاران این توکن اموال خود را از دست دادند. یا در مورد دیگر در چند روز اخیر هنگامی که چین و چند کشور دیگر حکم بر ممنوعیت استخراج ارزهای دیجیتال صادر کردند، ما شاهد افت بسیار شدید در بازار رمزارزها بودیم.

راهکارهای روابط عمومی

در پایان باید به این نکته اشاره کرد که بازار رمزارزها بسیار به اخبار مثبت (قبول انجام معاملات توسط شرکت تسلا) و اخبار منفی (اخبار ممنوعیت استخراج رمزارزها) و همچنین رویکرد اینفلوئنسرهای فعال در این زمینه دانست.

اشتراک گذاری این مطلب در :

نظرات کاربران

هنوز نظری نداریم!

اولین دیدگاه رو میتونی راجع به این مطلب ثبت کنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =