در ابتدا باید بدانید الگوریتمهای گوگل ویژگیهای بسیاری دارند و در واقع دارای قوانین مهم و کاربردی برای برطرف نمودن مشکلات مختلفی هستند. الگوریتمها از چنان اهمیت خاصی برخوردارند که برای بسیاری از کامپیوترها موقعیت مناسبی را برای انجام کاری خاص فراهم میکنند. اگر بخواهیم برای فهم بهتر شما مثالی بزنیم باید بگوییم که کامپیوترها ممکن است طوری برنامهریزی شوند که در بین بازههای مختلف عدد خاصی را بهصورت کاملاً تصادفی به شما بدهند.
حتماً به یاد بسپارید که این امر مسئولیت بسیار مهمی بوده که دارای دو نقطه آغاز و پایان است. درضمن یکی از پیشرفتهترین فناوریهای بشر تا به امروز، الگوریتم گوگل است. طی تخمینی که به دست آورده شد معلوم شد که افراد در طی روز درباره موارد مختلف جستوجوهای فراوانی انجام میدهند که این آمار به حدود ۶/۵ میلیارد رسیده است. پس باتوجهبه نکاتی که گفته شد حتماً تا به الان متوجه شدهاید که الگوریتم گوگل تأثیر زیادی بر جهان و مشاغل مردم گذاشته است.
الگوریتمهای گوگل چیست؟
الگوریتمهای گوگل سیستمهای بسیار پیچیدهای هستند. همچنین هنگامی که عبارتی را در گوگل جستوجو میکنید؛ الگوریتمها کمک زیادی به رتبهبندی و پیداکردن صفحات مربوط به آن خواهند کرد. درحقیقت کل سیستم رتبهبندی گوگل شامل چند الگوریتم است که هرکدام دارای فاکتورهای مختلف هستند.
برای فهم بهتر این مطلب کافی است آخرین باری که چیزی را در گوگل جستوجو کردید به یادآورید. مثلاً هنگامی که عبارتهای مختلفی را تایپ کرده باشید طبیعی است که موتور جستوجو نتایج مختلفی هم به شما نشان دهند. یکی از سؤالهای اساسی این است که این فرایند به چه ترتیبی است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که یک الگوریتم گوگل، هنگامی که میخواهد نتایج جستوجو شما را نشان دهد از یک سری الزامات پیروی میکند که بسیار ضروری بوده و دارای چهارچوب خاصی هستند. لازم به ذکر است که موارد متعددی وجود دارند که درواقع بیانگر چگونگی توانایی صفحه در به نمایش درآوردن نتایج مرتبط با کلمات کلیدی خاص هستند این موارد عبارتاند از:
- روش عمل وبسایت در تلفن همراه، تلفنهای هوشمند و تبلت شما
- تعداد پیوندهای ارگانیک و طبیعی و استاندارد در صفحه موردنظر
- شکل ظاهری کلمه کلیدی در عنوان صفحه، توضیحهای متا و تگهای هدر
گوگل چگونه تعیین میکند که کدام عناصر بیشتر اهمیت دارند؟
جالب است بدانید که علاوه بر اینکه الگوریتمهای گوگل مسئولیت نظارت بر صفحه وبسایت شما را برعهده دارند؛ هنگامی که بر کلمات و صفات مختلف در وبسایت شما نظارت میکند برای هریک از آنها یک مقدار عددی از پیش تعیین شده را در نظر میگیرد. در مرحله بعد عددهایی که به هرکدام از صفات و کلمات داده است را همراه با بسیاری از موارد دیگر در نظر میگیرد. این مسئله باعث میشود که الگوریتم گوگل اطلاعات کافی جهت تصمیمگیری دررابطهبا رتبهبندی را به دست آورد. پس اگر زمانی وبسایتی را مشاهده کردید که دارای بهترین و بالاترین رتبهبندی است شک نکنید که این مراحل را بهخوبی طی کرده است.
قصد ما از گفتن این توضیحات آن است که بدانید الگوریتم برای هر کلمهای که تایپ میکنید اهمیت زیادی قائل است. اگر کنجکاو هستید که بدانید این محاسبات چگونه انجام میشود باید بگوییم که تمامی محاسبات مربوطه توسط پلتفرم گوگل آن هم با سرعت زیادی انجام میشود. پس در صحت و دقت این رتبهبندیها شک نکنید. همواره گسترش دهندگان وب، شاخصها و قوانینی که در صعود یا نزول رتبهبندی وبسایت شما نقش دارند را تغییر میدهند. پس اگر زمانی مشاهده کردید که مبنای رتبهبندی الگوریتمهای گوگل تغییر کرده است تعجب نکنید. این مسئله آنچنان متغیر است که اگر در مقطعی الگوریتم گوگل به صفحه وبسایت شما رتبه ۱ را داده است امکان دارد بر اثر تغییر، صفحه شما را به رتبه سوم یا حتی برعکس برساند. همچنین این نکته را هم در نظر بگیرید که اگر شما در طراحی و تولید محتوا وبسایت خود مجموعه فعالیتهای مرتبط با سئو را انجام دهید؛ رتبههای بهتری را به دست خواهید آورد.
دررابطهبا این موضوع باید بگوییم که سئو کلاه سفید “White Hat SEO” مجموعهای از بهترین تکنیکها برای بهینهسازی سایت است و با قوانین موتورهای جستوجوگر مطابقت خوبی دارد. پس سئو کلاه سفید یکی از مطمئنترین روشهای بهینهسازی محسوب میشود. به این دلیل که در این روش طبق تکنیکهای تعریف شده از جانب گوگل میتوانید سایت خود را بهینه کنید.
الگوریتم جستجوی گوگل چیست؟
شما بیشک در طول روز مطالب مختلفی را جستوجو میکنید. پس جالب است بدانید که هنگام جستوجوی هر مطلبی باز هم الگوریتمهای اصلی گوگل نقش بسزایی دارند. نتیجه نهایی این میشود اگر شخصی عبارت خرید کیک را تایپ کند، نتایج متفاوت و جداگانهای از فردی که عبارت ویدئوهای سگ را تایپ میکند، به دست خواهد آورد.
همچنین آمارها نشان دادهاند که در سالهای اخیر، الگوریتمهای گوگل بهقدری مفید بودند که هنگامی که تنها یک جمله توسط کاربر نوشته میشود، گزینهها و پیشنهادهای بیشماری در اختیار او قرار داده میشود. بیشک این مسئله یکی از بهترین ویژگیهای الگوریتم گوگل است که از طریق سابقه مرورگر فرد، مجموعهای از پیشنهادهای مختلف به کاربر ارائه میشود.
برای پیشرفت وبسایت خود این نکته را هم در نظر بگیرید که اقدامات سئو کلاهسیاه “Black Hat SEO” بر خلاف قوانین سایت است؛ اما درعینحال میتوانید برای افزایش رتبه سایت خود از آن استفاده کنید. البته هدف موتورهای جستوجوگر ارائه بهترین نتایج به کاربران است و موتورهای جستوجوگر دوست دارند کاربران نتایجی را مشاهده کنند که اسپم نباشد و برایشان فایده داشته باشد.
الگوریتم سئو گوگل چیست؟
یک نکته طلایی جهت ارتقا وبسایت شما این است که از سئو برای قراردادن کلمات کلیدی در محتوای وبسایت خود استفاده نمایید. در حقیقت اگر فعالیتهای مطابق با سئو را انجام دهید در عوض سئو هم به گوگل اطلاع میدهد که وبسایت شما درباره یک موضوع بسیار مهم است.
اما این را هم بدانید که اخیراً برای بسیاری از وبسایتها استفاده از کلمات کلیدی کاملاً عادی بود و فکر میکردند که هرچقدر از کلمات کلیدی بیشتری استفاده کنند در عوض الگوریتم گوگل برای جبران، به صفحه آنها رتبه بهتری خواهد داد.
هنگامی که گوگل این مسئله را فهمید، الگوریتم خود را تغییر داد تا وبسایتهایی که از کلمات کلیدی به میزان زیادی استفاده میکنند را جریمه کند. همچنین بسیاری از روشهای استفاده از سئو کلاهسیاه را تغییر داد تا کسانی که از این روش به میزان زیاد استفاده میکنند هم جریمه شوند. ازاینرو، شما باید از هرگونه روشی که باهدف دورزدن موتورهای جستجو انجام میشود، دوری کنید. همچنین ممکن است فکر کنید که گوگل سریع و در همان لحظه این مسئله را نخواهد فهمید. اما درنهایت از قصد شما باخبر میشود و این امر باعث پسرفت وبسایت شما خواهد شد.
الگوریتم جستوجوی گوگل چگونه کار میکند؟
الگوریتمهای گوگل سیستم بسیار پیچیدهای است و روش دقیق کارکردن آن معلوم نیست. همچنین جالب است بدانید که بیشتر از ۲۰۰ فاکتور رتبهبندی در آن قرار دارد و هیچکس همه آنها را نمیداند. حتی اگر از همه آن آگاه شوید فرقی نمیکند؛ زیرا الگوریتم دائماً در حال تغییر است. جالب است بدانید که الگوریتم گوگل به طور متوسط ۶ بار در روز بهروزرسانی میشود و این فرایند تا ۲۰۰۰ بار در سال انجام میشود.
فاکتورهای رتبهبندی الگوریتم جستجوی گوگل چیست؟
وقتی به الگوریتم جستوجوی گوگل و نحوه کارکرد آن فکر میکنید؛ بیشک اولین چیزی که توجه شما را جلب خواهد کرد فاکتورهای رتبهبندی گوگل است. به بیان دیگر، گوگل تصمیم میگیرد برای رتبهبندی صفحه شما چه قانونی را در نظر بگیرد یا به کدام صفات و کلمات عددی خاص دهد.
حتماً از «صفحه جستوجو چگونه کار میکند» گوگل خبر دارید. در این صفحه به بهترین نحو به بعضی از برجستهترین علتهای رتبهبندی گوگل اشاره شده است که عبارتاند از:
- بکلینکها
- تازه کردن محتوا
- مرجع موضوعی
- شرح کلمات کلیدی
- تجربه کاربر
الگوریتمهای گوگل کدامها هستند؟
الگوریتمهای گوگل را میتوان به دودسته تقسیم کرد. الگوریتمهای اصلی که در حقیقت عضو هسته اصلی گوگل هستند و خصوصیات مختلف کلمات و صفات و… وبسایتهای اینترنتی را رتبهبندی و طبقهبندی میکنند. دسته دوم نیز الگوریتمهایی هستند که بهصورت جانبی جهت شناسایی سایتهای اسپم و یا برای بهبود نتایج جستوجو و بهینهسازی سؤالات کاربران استفاده میشوند، بعضی از الگوریتمهای دسته دوم شامل موارد زیر میشوند:
- الگوریتم گوگل پنگوئن
- الگوریتم مرغ مگس خوار
- الگوریتم گورخر
- الگوریتم کبوتر
- الگوریتم گوگل پاندا
- الگوریتم رنک برین
- الگوریتم “Page Layout”
- الگوریتم “PayDay Loan”
- الگوریتم “Page Authority”
- الگوریتم کافئین
- الگوریتم “Mobile First Index”
- الگوریتم “MUM”
- الگوریتم برت
- الگوریتم E-A-T
- الگوریتم “Mobilegeddon”
در آخر
ما در این مقاله برای شما بهصورت مختصر الگوریتم گوگل را شرح دادیم. همانطور که ذکر شد الگوریتم گوگل مدام در حال تغییر و بسیار پیچیده است. امیدواریم از مطالبی که در اختیارتان قرار دادیم برای بهینهسازی و پیشرفت وبسایت خود استفاده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید